2015/11/21

Filmy o motorkách

Venku už to bohužel není na vášnivé dlouhé jízdy. Venku mrzne, prší, někde už i sněží a vaše stroje jsou uložený k zimnímu spánku. Co teď, když nemůžete už jezdit? Pusťte si film o motorkách...
Máme pro vás pár tipů.

TT: Closer to the Edge
Parádní, silní dokument o největších šílencích na dvou kolech a legendárním závodě Tourist trophy na Isle of Man. Jezdí se po uzavřených silnicích - rychle a zběsile. Závodníci jezdí, nebo spíš nízko létají, rychlostí až 300km/h. Občas se někdo zraní, občas někdo zemře. A každý rok se hranice rizika posouvá.





V zajetí rychlosti
Novozélanďan Burt Munto toužil být nejrychlejším mužem na světě. A na motorce. Čtyřicet let zlepšoval svou motorku Indian Scout z dvacátých let. Pak v roce 1967 přijel do amerického Utahu a na solných pláních zajel rychlostní rekord, který stále nikdo nepokořil. Uff. Pohádka pro motorkáře podle skutečného příběhu: Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.


Dust to Glory
Dokumentární snímek o offroadové divočině Baja 1000. V mexiku se amatéři i profíci rvou s motorkami, sami se sebou i tratí delší než 1600 kilometrů. Jede se přitom nonstop. Až film dokoukáte, připravte se na nutkání vydat se do pouště a vyzkoušet si to na vlastní kůži.


On Any Sunday
Další dokument, tentokrát ze sedmdesátých let, který z více než 150 hodin materiálu, vydestilovat dokonalý pohled do zákulisí motocyklových závodů, Je to víc než jen film, je to inspirace. Navzdory času, který uběhl od natáčení. a navíc - na scéně se objeví i steve McQueen.



Sons Of Anarchy
Americký seriál o motocyklových gangech v Kalifornii, kteří obchodijí s drogami a zbraněmi. Protože jsme se do tohoto seriálu zakoukali můžeme s pěti hvězdičkami doporučit. V každém díle Vás bude čekat něco nového a neočekávaného.



Odpadlík
Pamatujete si na odpadlíka jménem Reno Raines? Sice ještě nejsme tak starý (aspoň myslíme), 
ale tenhle seriál si moc dobře pamatujeme.



Why we ride
Tenhle dokument je o motorkářské komunitě.  Ukazuje přátelé a rodinu jak sdíli svou vášeň z jízdy na motorce. V tomto dokumentu jsou nejen muži jako motorkáři, ale i děti a ženy. Všichni mluví o tom, co je pro ně motorka a jízda na ní. Zkoušeli jste si někdy sami odpověděť co je pro vás motorka, nebo váš skútr? Tento dokument doporučujeme.


Terminátor
Bez komentáře. Snad každý zná tuhle scénu.



Matrix
Nejperve se Trinity učila na slabších kubaturách ale pro účely filmu jezdila opravdu
na nabušené Ducati 996.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář.
Thank you for comment.