2015/11/24

Kam nás to táhne, Asijská část

Před přibližně půl rokem jsem zvěřejnili seznam evropských míst/silnic, kam bychom se chtěli podívat a přáli si, aby to bylo na skútru.

Seznam je delší než evropský a proto jej rozdělím přibližně na polovinu. Dneska si dáme asijsou část, tu dostupnější, protože se tam dá dojet po vlastní ose.

Kolyma Highway
Kolyma Highway



flag Russia
Kolyma Highway (M56) také přezdívaná jako cesta kostí díky své historii. Začátek cesty je na druhém břehu od Yakutska a po dvou tisících kilometrech, dojedete do Magadanu a můžete jet zpátky. Hlavní cesta vede po "nové cestě", ale když by jste byli hodně odvážni a měli dobrou pojistku, tak se můžete vydat po staré a dojet třeba do Oymyakonu.

Road of Bones, Russia
Cesta kostí v Rusku



flag UzbekistanPamir Highway (M41) pamírská dálnice, která začíná v afgánském Mazari Shaif a provede vás přes Uzbekistán, Tajikistán až do kyrgyzkého Biškeku. Během 2300 km uvidíte co jste ještě neviděli. Sedmitisícovky a vystoupáte do nadmořské výšky přes 4600 m.n.m.    


Pamir Highway
Pamir Highway

flag Pakistan
Karakoram Highway (N-35) karákorámská dálnice je nejvyšší 4693 m.n.m. zpevněná silnice na světě. Spojuje Pakistán a Čínu. Pokud se vydáte z Hassan Abdal (70 km od hlavního města Islamabad) uvidíte mnoho barevných náklaďáků. Lodí překonáte jezero Attabad, na řece Hunza, které se vytvořilo po sesuvu půdy.
 
Karakoram Highway, Pakistan
Barevné kamiony na Karákorámské dálnici
                                                            

Khardung La je třetí nejvyšší vysokohorský průsmyk ležící v Himalájích. Vystoupáte do výšky 5359 m.n.m. a často bývá označován, jako nejvyšší průsmyk pro motorová vozidla i když se o tom vedou debaty. Po cestě pojedete po asfaltu i sněhu a o zajímavý scenérie nebude nouze. Na vrchol vyjelo nespočet motorkářů, cyklistů ale i formule1 a chodci.

cyclist on Khardungla

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář.
Thank you for comment.