2015/12/01

Kam nás to táhne, Americká část


Je tu závěrečný díl miniserie o tom, kam bychom se chtěli podívat na motorce a ideálně na skútru. Skoro všechna tato místa nás teprve čekají, ale už teď se na ně těšíme. Mnoho cestovatelů na motocyklech do Ameriky "dojelo" přes Rusko, poslali kontejnerem stroje do Brazilie, nebo si je v místní zemi pronajali. My bychom tam chtěli ideálně dojet.

Dalton Highway, Alaska, USA
Dalton Highway

Dalton Highway (11) začínáme ve Fairbanks a bude náš čekat 797 kilometrů úžasnou Alijašskou krajinou až do městečka Deadhorse. Na samém okraji severního ledového oceánu. Permanentně zde žije 25-50 obyvatel a během sezóny 3500 až 5000. Cestu lemuje ropovod, díky kterému tato silnice vznikla.

Dalton Highway (11)
Dalton Highway
Pikes Peak vrchol (4302 m.n.m.) je známý díky stejnojmennému závodu. Na vrcholek odbočíte ve vesničce Cascade pár mil za Colorado Springs. Po 31 kilimetrech dorazíte na vrcholek, kde se můžete najíst v restauraci nebo si koupit nějaký suvenýr.

Pikes Peak International Hill Climb
serpentýny k vrcholku Pikes Peak

North Yungas Road v Bolívii byla označena v roce 1995 za nejnebezpečnější silnici světa. Příkrý sráz až 600m od kterého vás nedelí žádná svodidla. Na silnici ročně zemře 200 - 300 cestovatelů. Trasa je dlouhá 56 kilometrů, na které uvidíme mnoho pomníků, spadlých náklaďáků, ale i krásných výhledů. Kdo sem vyrazí?

North Yungas Road, Bolivia
North Yungas Road, Bolivia
Salar de Uyuni je největší solná pláň na světě. Z severního konce Bolivie na jižní pláň to je 850 km. Se svou rozlohou 10 582 čtverečních kilometrů je o malinko menší, než celý středočeský kraj. Leží v nadmořské výšce 3656 m.n.m. a je velikou turistickou atrakcí, kterou navštěvují tisíce turistů ročně. Mezi okolní zajímavosti určitě patří růžoví plaměňáci či pohřebiště lokomotiv v mestě Uyuni.

Solar de Uyuni, Bolivia
solná pláň v Bolivii












Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář.
Thank you for comment.